Ski

Ben je een wintersporter dan kan je bij ons terecht voor hoge kwaliteitskleding van de merken :
Peak Performance
Bogner Fire+Ice

Uvex
Bridgedale
Eska

Kom langs bij Peak Lodge en ontdek hoe u zich dankzij onze productkennis helemaal klaar kan maken om in de ideale omstandigheden van je wintersport te genieten.
Een doorwinterde outdoorsporter zei ooit : 'Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding'.
In de winter veranderen het weer en de lichamelijke omstandigheden zo vaak, dat het niet altijd gemakkelijk lijkt om je juist te kleden.
Het menselijk lichaam is in staat om, samen met de verschillende kledinglagen de lichaamstemperatuur te regelen.
Overtollige warmte en transpiratievocht dienen te worden afgevoerd, terwijl ijzige koude en neerslag het lichaam niet mogen doen bevriezen of nat maken.
Op 1 wintersportdag moet ons lichaam zich zo vaak aanpassen : in een warme skilift, op de skipiste in weer in wind, na de inspanning, in een verwarmde après-skitent,... Hierbij moet het lichaamsvocht verdampen zonder warmte uit ons lichaam te onttrekken. Zo zou je immers spierpijn of kou kunnen krijgen.

We gebruiken het 3-laags principe:
De eerste laag draag je op de blote huid en is in feite je 'second skin'. Transpiratievocht moet worden opgenomen en doorgegeven aan de eerste laag. Zo blijft het lichaam droog en kan het beter anticiperen op de wisselende omstandigheden. Katoen heeft deze functie niet (katoenen vezels houden het zweet vast) en moet daarom tijdens de wintersport absoluut worden vermeden. Wol of synthetische 'base layers' zullen je meteen het aangename comfort geven. Doordat ze je warm houden verklein je ook de kans op blessures.
De tweede laag is de isolerende laag en dit is de warmte-regulator. De dunne eerste laag heeft de warmte aan de tweede kledinglaag overgedragen. De warme lucht tussen de eerste en de tweede laag isoleert het lichaam, samen met de warme lucht van de tweede laag. Bij extreme koude mag het transpiratievocht niet de kans krijgen om te bevriezen in de kleding. Kom het gevarieerd aanbod ontdekken aan fleece, softshell , dons en synthetische lagen, aanbevolen door Peak Lodge!
De derde laag is er voor de momenten dat je echt beschermd moet worden tegen wind en neerslag. Zo vormt de laatste barrière voor het transpiratievocht. Naast wind- en waterdicht bescherming bieden, moet deze laag dus evengoed kunnen ademen. Een gevoerde jas geeft extra warmte, maar zal het transpiratievocht minder snel afvoeren. De coating of het membraan van een ongevoerde jas verzorgt de verdere afvoer van de tweede laag naar de buitenstof. Het vocht wordt verdeeld over een groot oppervlak , waardoor het vlot verdampt.


Peak Lodge wenst u een aangenaam verblijf in de beste omstandigheden !

Hun uitgebreide collectie in onze Peak Lodge, vullen wij aan met de volgende merken om voor iedereen de gepaste accessoires te vinden : : dé ideale winterschoen voor jong en oud : leuke sjaals, mutsen , wanten en handschoenenvoor kinderen en volwassenen : modieuze, maar ook zeer technische helmen voor volwassenen : skikousen uit merinowol voor jong en oud : skihandschoenen voorvolwassenen